Korona Virüsten 2 Milyon 500 Bin İnsan Hayatını Kaybetti

Aralık 2019’dan itibaren dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını dünya çapında can almaya devam ediyor. Covid-19’dan ölenlerin sayısı 2 milyon 500 bin kişiye ulaştı. Dünya genelinde vaka sayısı en fazla olan 10 ülkede açıklandı. En fazla vaka sayısının görüldüğü ülke ABD olurken, Hindistan, Brezilya, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya, Türkiye ve Almanya listenin ilk onunda yer alıyor.

Kur'ân Nedir?

Meselenin adliyeye intikâl edip orada ortaya dökülüp-dökülmemesi mühim değildir. Onun bu hareketi bir adâletsizliktir. İşverenin adaleti, günün şartlarına göre, işçinin emeğini daha alın teri kurumadan kendi isteğiyle vermektir. Ülkedeki işsizliği fırsat bilip karın tokluğuna adam çalıştıran veya çeşitli dalaverelerle işçinin emeğini vermekten kaçınan bir işveren adâletsizlik içindedir.

Çay ve Aile Benzerliği

Çay suyunun kaynadığı çaydanlık evdeki kaynanadır; devamlı kaynar durur... Üstteki demlik gelindir; çaydanlık kaynadıkça o olgunlaşır, demlenir... Gelinin kocası bardaktır; biraz kaynana doldurur onu biraz da gelin...

Oluşmakta Olan Dünyaya İz Bırakan Romanların Aynasından Bakmak

Toplumların savaş dünyasından, barış dünyasına taşımasında, romancılar en önemli görevi yüklenirler. Yönetimlerin yenilemesinde, toplumların dönüştürülmesinde romancılar, ülkelerin silahlı güvenlik güçlerinden çok daha etkilidirler. Ülkelerin silahsız kültürel güçlerini oluşturan edebiyatçılar, yüzyıllar içinde oluşan kültürel, siyasal ve ekonomik değerleri, geçmişten alırlar, geleceğe taşırlar. Kültürlerde iz bırakan değerler, romanlarla kuşaktan kuşağa aktarılırlar.

Erbakan Hoca ile Gazetecilik Anılarım

Anılar hatıralar tarihin canlı şahitleridir… Gazetecilik ve belgeselcilik anılarımı sizlerle paylaşmayı sürdürüyorum. 28 Şubat darbesi olarak siyasi tarihimize geçen süreci, Gebze’de gazeteci ve belgeselci olarak yakından takip edip, yaşadım.

Manas Destanı

Manas Destanı Asya'da Türk yurtlarında yaşayan Türk boyları arasında 13. yüzyılda doğmuş ve gelişmiştir. Özellikle de Başkurd, Kazak ve Kırgız Türkleri, Manas Destanı'nı çok severek günümüze kadar yaşatmışlardır.

Haydi 12 Dev Adam Kalpler Sende Bir Kez Daha…

A Milli Basketbol Takımımız 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Basketbol şampiyonasına katılmaya hak kazandı. İ sveç’i 88-80 mağlup eden Ay-yıldızlılar, grubun diğer maçında Hollanda’nın Hırvatistan’ı yenmesiyle Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.

İsmail Vayvaylı - MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasının Geri Plânındaki Emektarlarından Biri Daha Hakk’a Yürüdü

İsmail Vayvaylı’yı 12 Eylül darbesini yaparak iktidara gelen Kenan Evren cuntasının açtığı MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası mağdurlarının çoğu tanır. Bu davanın savunmasını üstlenen avukatlık bürosunda Şerafettin Yılmaz’ın birinci yardımcısı konumundaydı. Darbe sırasında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde okuyan ülkücü öğrencilerden biriydi, Kahramanmaraş’tan dar gelirli bir ailenin evladıydı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na (2)

Başkanlığınıza göndermiş olduğum 15.02.2021 tarihli yazımda, geçen hafta Cuma Namazını Balıkesir’de bir camide kıldığımı ve cami imamının ilk 4 rekât sünnetten sonra 2 rekât Cumanın farzını kıldırıp, tespih de çekmeden camiden çıkıp gittiğinden bahsetmiştim.

Hastalıklar Akşamdan Sabaha Oluşmazlar

Ne çeşit olursa olsun, sebepsiz hiç bir hastalık yoktur: - Genetik yapımız , - Beslenme şeklimiz , - Egzersiz alışkanlığımız , - Şu içme alışkanlığız ,

Selam Olsun Sana Mehmetçik

‘’ Sana dar gelmeyecek Makber-i kimler kazsın ! “ Gömelim gel seni tarihe ”  desem , sığmazsın ’’                                                         (Mehmet Akif Ersoy)

Ezan ve Namaz

İnsan ömrü,  ezan ile namaz arasında geçer. ‘ Ömür bu kadar kısa mı ?’ Diye soranlara, şöyle bir açıklama sunulabilir:

Seyahat Etmek mi, Okumak mı?

Günümüze kadar gelen bir hikaye anlatılır. Evliya Çelebi (İstanbul 1611-1685 Kahire) bir rüyasında İslam Peygamberini görür. Heyecanlanır. Peygamberimize talebini anlatırken “Şefaat ya Resulullah” diyeceğine “Seyahat ya Resulullah” der. Evliya Çelebi gerçekten 50 yıl kadar Avrupa, Batı Asya ve Mısır’ı köy-kasaba dolaşır, notlar alır, yazıya döker. Bugün 10 ciltlik büyük bir Seyahatnamesi vardır ki hala çalışmalarda referans olarak gösterilir. Bugün böyle seyyahlar yok. Bizim nesil Hikmet Feridun Es’in ve Abdi İpekçi’nin seyahat yazılarına ve Fikret Otyam’ın girişinde şiir olan Gide Gide Anadolu röportajlarına yetişti ama değişik bir lezzet aldı.

Uzayda İzi Olmayanın Dünyada Sözü Olmaz…

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Hürriyet Gazetesinden İpek Özbey’e verdiği röportajda; Sanayi devrimini kaçırdık ama uzay devrimini kaçırmayacağız “ Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmaz “ açıklamasını yaptı.

Mevlânâ’da Mutluluk

Hz. Mevlânâ (ö.1270), insan için son hedefin mutluluk olduğu konusunda diğer filozoflarla aynı fikirdedir. Mevlânâ,  Allah’ın ahlâkıyla ahlâklanmayı en büyük mutluluk olarak görmektedir. Bu sebeple nefsin köleliğinden kurtulup ruhî bir yolculuğa çıkmayı ve gönlü arındırmayı esas almaktadır. Mevlânâ insanın ancak Allah’la kurduğu birlik bilinci içerisinde mutlu olabileceğine inanmaktadır.

Önemli Bir Çevre Sorunu Çöplerimiz ve Atıklarımız

Tıp Fakültesindeki hijyen dersi hocamızın şu ifadesini hiç unutamam." Çocuklar, önümüzdeki yılların en önemli sorunu insanların kullanıp kirleterek çevresine bırakacağı kirli suyu, yiyip içtiğinin artıkları, eskittiği eşyası ve atıkları olacaktı r."  İşte günümüz çevreye, suya, toprağa bıraktığımız atıklarımız sebebiyle hayatımızın sağlıklı sürdürülebilmesi için mutlaka gerekli olan ve temiz kalması gereken HAVAMIZI, SUYUMUZU, TOPRAĞIMIZI her geçen gün daha çok kirletildiği dönemdir.

İdris Ağabey

İdris Yamantürk, sadece benim neslimin değil, milliyetçi camiada herkesin ortak değerlerinden biriydi; herkesin hürmet ve muhabbet duyduğu, sevdiği bir “ağabey” idi. Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğum 61 yıl boyunca, muhatabının kalbini kırdığına, incittiğine şahit olmadım. Gençlik yıllarından itibaren sosyal, siyasal ve kültürel faaliyetlerde her zaman ön planda yer aldığı milliyetçi camiada, kimseyle kavgalı olmadı, dedikodu ve hizipçilik yapmadı.

Görünmeyen Silahları Kuşanarak Mahşer Gününü Yaşanan Zamana Taşımak

Dünya barışının yorulma bilmeyen mimarları, insanları dünya kardeşliğine çağıran, yol barış yoludur diyen iç dünyanın fatihleri olmuştur. Onlar dış dünyanın bilinen silahlarına karşı, iç dünyanın bilinmeyen silahlarını kuşanarak, bütün ülkelerde barışın koruyucuları olmuşlardır. Onların bulundukları her yerde, zorluklar kolaylıklara, nefretler sevgilere, kötülükler iyiliklere dönüşmüştür. Tarih boyunca silahlarla yürüyenler, silahlarla durdurulmuştur.

Biliyor muydunuz?

Türkiye’nin en büyük bayrak ve direği Samsun’un Kavak ilçesinde.2011 yılında iş adamı Mehmet Şahin tarafından yaptırıldı. Direk ağırlığı 96 ton.

Spor Yapmak Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor mu?

gerektiği hususunda araştırmalar yapıyoruz. Maske, sosyal mesafe, temizlik ve temassızlık anayasanın ilk dört maddesi gibi kırmızı çizgimiz. Bu dört madde virüse karşı korunmak için önemli tedbirler. Ancak her şeye rağmen virüs vücuda girerse ne yapacağız? İnsan vücudunun virüslere karşı dirençli olması için bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekiyor.