Bir süredir İstanbul’da TEK RUMELİ TELEVİZYONU’nda Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ile Hocaların Hocası olarak yaşadığı yakın tarihteki olayları, günümüzle örtüştürmeye çalışarak ekrana yansıtıyoruz.
Kadınların çalışması modern topluma geçiş sürecinde sürekli tartışılan bir sorun oldu. Ancak bu sorun her zaman kadınların modern iş hayatına etkili katılması yönünde sosyal, siyasi ve hukuki tedbirlerin alınmasıyla sonuçlandı. ABD’de yapılan bir araştırmada annelerin tam zamanlı işlerde çalışmak istemediğini ortaya koymaktadır.
Yunanistan’ın birçok küçük şehir ve kasabalarından geçerek Arnavutluk sınırına ulaştık. Daha önceki seyahatlerimde Makedonya üzerinde Arnavutluk’a geçiş yapıyordum.
İnsan mutsuzluğu da mutluluğu da kendi içinden üretir. İnsanın kendi içinde ürettiği kargaşa dış dünyadaki gerçek tehlikelerden çok daha ürkütücüdür.
Gezmeyi seven ve zaman zaman Memleketimizin muhtelif yerlerinde bulunan tarihi ve turistik yerlerine seyahat tertip eden İzmitli bir grup arkadaş bu defa Ramazan Ayı öncesinde günübirlik İnegöl ve Bursa gezisi tertip etmişler. Bu gezi 21 Haziran 2014 Cumartesi günü yapılacaktı.
Yunanistan yolları bizim gideceğimiz güzergâhta Selanik‘e kadar 2 şeritli, otoban hız sınırı 130 km, Viyadük geçişlerinde 80 km ye düşüyor. Rahat bir yol, çok araç yok.
İran’a gezi planladığımızı duyan tanıdıklarımızın ilk sözü neden İran, başka gidecek yer mi kalmadı gibi sözler oldu.
Telefonda görüştüğümüzde geziyle ilgili bir yazı yazmamı istemiştiniz. Biz zaten böyle bir paylaşımda bulunmayı planlamıştık. Bu açıdan tevafuk oldu,
Gezmek ve görmek istiyorum dünyayı belki çok okumaktan sıkıldım, belki çok gezenlere yetişirim diye düştüm acem yollarına. Acemistan yada acem diyarı demek isterdim ama diyemedim. Çünkü Araplar acem kelimesini kendileri haricindeki yabancılar için kullanmışlar. Gerçek anlamı da dil bilmeyen imiş. Biz Osmanlılar ve torunları İran için bu kelimeyi kullanmış.
Seyahatlar maddi imkan ve vakit fırsatı bulununca her zaman yapılabilir, önemli olan böyle bir birlikteliğin düşünülüp bizlere sunulması.
Akça Koca Kültür Platformunun sevgili mensuplarıyla tanıştığımızdan bu yana, çoğu insana soyut bir ifade gibi gelebilen başlıktaki üç kelimenin, bizim için, adeta ete kemiğe büründüğünü hissediyoruz... Hatta bunun ötesinde bizatihi yaşıyoruz. Bunun son numunesini geçtiğimiz günlerde yaşadık.
7 Haziran 2015 Pazar. Bu yazımda 07-14 Haziran 2015 arası yaptığım seyahatimi anlatacağım. Yolculuğumuzu Eşim ve Kızımla beraber gerçekleştireceğiz. Hepimizin ehliyeti var, kızım sürücülük konusunda hayli deneyimli, eşim zorda kaldığımız takdirde bize destek verecek sürüş kabiliyetine sahip.
Fazlaca bir değeri olmayan mumun ömrü kısadır. Bir müddet yanar, sonra da söner. İnsan ömrü de kısadır. Bir müddet yaşar, sonra Emr-i Hakk vâki olur, ebedî âleme intikal eder. Evet! Üzerinde yaşadığımız dünyanın yaşı göz önünde bulundurulursa, insan ömrü çok kısadır. Ezanla namaz arasındaki zaman dilimi kadardır.
Çocukluğumuz Arnold Schwarzenegger'in başrol oynağıdı Terminatör filmleri ile geçti denilebilir. Makinalar insanların yerini alacak mı? Akıllı makinalar kontrolü ele geçirebilir mi? Bunları bilmiyorum. Ama Tayvanlı Teknoloji üreticisi Foxconn CEO'su Terry Gou üç yıl içinde işçilerin yerine 1 milyon robot kullanacaklarını söylüyor . Ben Terry'nin yalancısıyım.