Dokunulma- Sarılma Temel Bir İhtiyaçtır

Dokunulma ve okşanma temel bir ihtiyaçtır. Beden için gıda neyse ruh için de okşanma odur. Sağlıklı biçimde okşanmayan çocuklar bu ihtiyaçlarını sağlıksız yollardan karşılamaya çalışırlar. Kötü olarak nitelendirilmek, sorun yaratmak, ailenin başarısız tipi olmak hep ilgi çekmenin yollarıdır.

Üç Arkadaş

Çocuklar okullar tatil oldu sizlerden özür diliyorum. Masal göndermekte bir hayli geciktim. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir gariban kedicik varmış. Kedicik mama bulursa yer bulamazsa aç kalırmış. Bir gün aç karınla yolda dolaşırken köpeğe rastlamış adı da Çomar. Kızıl tüylü kahverengi gözlü pek sevimli bir şeymiş.

Muayenehanelerden Özel Hastanelere- Gölcük MEDAR

Hekimlikte doksanlı yıllar muayenehanelerinde yoğun çalıştığı yerlerdi. Bu imkân vatandaşın istediği hekime ulaşmasında kolaylık sağlardı. Ayrıca bilgi ve becerisine güvenen,  çalışma  azmi yüksek hekimler için bilinip tanınmayı kolaylaştırır, hekimin daha iyi ekonomik imkân elde etmesine fırsat verirdi. 2002 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm programı ile muayenehanecilik zorlaşmaya başlamış ve birçoğu kapanmak mecburiyetinde kalmıştır.  

Mehmet Ateşoğlu- Hocam, Ağabeyim, Dostum

Adını, Oğuz Dergisi’ndeki şiirlerinden öğrenmiştim. Dergi, 1952 yılında 3 sayı yayımlandıktan sonra maddî imkânsızlık sebebiyle yayın dünyâsından çekildi.

"Okumuş" Üvey Türkçe, "Eğitimli" Öz Türkçe

Türkçeyi şîrâzesinden çıkaran RİT'in (Resmî İkāmeli Türkçenin) dilimizi sürüklediği kargaşadan manzaralar:

Alkışlanacak Bir Çağrı Ne Diyelim Aklın Yolu Birdir

Din Tüccarları UMRE GEZİLERİNİZİ İPTAL EDİN! Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan tarihi bir çağrıda bulundu. Doğan, “Ey Diyanet, ey turizm şirketleri kâr için, menfaat için, seyahat için umre propagandası yapmaktan vazgeçin. Ey cami imamları! On kişi tavlayıp harcırah alarak umreye gideceğiz diye dininizi ayaklar altına almayın! Bu devirde umreye gitmek değil, gidecekken gitmemek sevaptır!” dedi.

Köyümden: Bir Çeşme ve İki Câmi'ye Dâir

Zamana; güzel haberlerle, güzel hâdiselerle, güzel faaliyetlerle ve kalıcı eserlerle de not düşürmek gerekir!..

Suriye Meselesi Kördüğüm Haline Nasıl Geldi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın uzun zamandan beri baş başa görüşme ortamı hazırlamaya çalıştığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad şartlarının neler olduğunu değişik cümlelerle tekrarladıktan sonra son noktayı koydu: “ Suriye topraklarından tamamen çekilmeden bu iş olmaz.”

İsrail Filistin’in Bağrına Saplanmış Zehirli Bir Kılıçtır

Gazze İsrail tarafından sürekli ateş altında tutulan, dünyanın kangren olmuş yarasıdır. Gazze yanıyor, evlerinde sabah kahvaltısında anneler, çocuklar ve yaşlılar ölüyorlar. Gazze'de kan gölleri oluşuyor. Gazze okyanus ortasında yanan bir gemi gibi, çığlık çığlığa bütün dünyadan yardım bekliyor. Ancak hiçbir ülkeden ses çıkmıyor. Doğu'suyla, Batı'sıyla bütün dünya, 'Yavuz diyarı' Gazze'ye ve Gazze' lilere duyarsız.

Şans Tersine Dönerse

Haluk ailenin haşarı ve şımarık çocuğuydu. Annesi ve babası senelerce evlat sahibi olabilmek için uğraşmışlar tam ümidi kestikleri anda Allah onlara evlat vermişti. Bu yüzden Haluk'a asla"--hayır" denmez her istediği alınır ve yapılırdı.

Hoşgörü-2

“Hoşgörü, yapılan her şeyin kolayca kabul edilip onaylanması değildir. Hoşgörü, başkalarının görüşlerini anlama yeteneği ve acı bir duygu beslemeden, anlayışlı bir tartışma arzusudur (Macintosh).

Güzel İnsan

Güzel insanın hayatını dolduran iki mekân vardır: Evi ve işyeri. İkisi de üretim yeridir. Ev, âile yuvasıdır. Burada insanlığa hayırlı olacak evlâtlar yetiştirilir. İşyerinde de; âile yuvasında yetiştirilen evlâtların ihtiyaçları üretilir.

Kıbrıs Barış Harekatından Hatıralar

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden tam yarım asır geçti. Tarihimizin önemli olaylarından biri olan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yapıldığı günlerde, ülkede yaşanan olağanüstü durumu, coşkuyu ve heyecanı bugünkü nesillerin kavrayabilmeleri, elbette ki tarih kitaplarıyla sınırlıdır.

Günlük Yaşantımıza Dikkat

Günlük yaşantımızda ne ile çok meşgul oluyorsak, bilinçaltımız onu çoğaltıyor. Hiç meşgul olmayıp unuttuğumuz eylemleri de, bizlere iyice unutturuyor. Onun için saat - saat, dakika - dakika nelerle meşgul olduğumuzu çok iyi analiz etmemiz gerekiyor.

"Sözül/Sözel/Sözsel" TDK

1942 ve 1945'te "sözül" diyordu. Sonraki yıllarda ve bugün "sözel" dedi, en son da "sözsel"...

Vicdan Muhasebesi Yapalım mı?

Gece yatağa girmeden önce günün küçük bir değerlendirmesini yapmak çok faydalı olabilir. Buna “vicdan muhasebesi” denir. Manevi açıdan günün muhasebesini yapmak insanın birkaç dakikasını alır.

Kara Sevda

Onur özel bir şirkette muhasebe müdürüydü. Hafta sonuyla birleşen bayram tatili ona güzel bir dinlenme fırsatı vermişti. Fakat işlerin yoğunluğundan rezervasyon yaptıramamıştı. Sonuçta birkaç arkadaşına tembihte bulunmuştu.

Hoşgörü -1

“Hoşgörü insanlığın bir parçasıdır. Hepimizin hataları ve eksikleri var; gelin karşılıklı olarak birbirimizin hata ve eksiklerini bağışlayalım, çünkü hoşgörü doğanın ilk yasasıdır." (Voltaire)

Yeni Diploma Pazarı

Rektörü lise mezunu olan, 168 ülkede 4000 öğrencisi bulunan ve 4.000 Euro karşılığı sahte diploma dağıtan Yeni Pazar Üniversitesi’nin ipliği pazara çıkmış.

İkinci Viyana Kuşatması

14 Temmuz 1683 târihinde Osmanlı Cihan Devleti’nin ordusu Viyana’yı İkinci Defa Kuşattı Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa komutasındaki kuşatma 7 Eylül 1683’e kadar devam etti. Başarısızlığı sebebiyle Kara Mustafa Paşa, Pâdişah Sultan Dördüncü Mehmed Han’ın emri ile 15 Aralık 1683 târihinde, boynu vurularak idam edildi.