Sosyal Medya Tavuk Pazarında Şiir

“ Muhafazakâr ” biriyseniz ve internet / sosyal medya kanallarını faal biçimde kullanıyorsanız, “ Kim Demiş ” serlevhalı şu şiiri size muhtemelen yollamışlardır:

Ahde Vefa Ne Güzeldir

Ahd iki tarafın sözleşmesi demektir. Bir taraf söz verirse bu vaad olur. Vefa ise, “sevgiyi sürdürme, sevgi ve dostluk bağlılığı” anlamındadır. Ahde vefa ise, “verdiği sözünü yerine getirmek” demektir.

Meselelerimiz

Türkiye’miz gençleşti, şehirleşti.

Elveda “ONBEŞLİM”, Elveda Yiğidim

Sen Çanakkale’sin, Sakarya’sın, Türkiye’sin. “İyi ki varsın Eren’im”

İnsanlarla Kucaklaşın

Kucaklaşmanın fizyolojik ve psikolojik yararlarına paha biçilmez. Kucaklaşma sevginin sıcacık ve dostça gösterilmesidir.

Kadınımız, Kadınlarımız..!

Onlarsız olamadığımız, yapamadığımız, hayatın her evresinde onlarla var olup, onlarla yaşadığımız, sıcacık gülümsemeleriyle neşe bulduğumuz en önemli varlıklarımız…

Resmi lügatin darb-ı mesel faslı paçavra

Hep burnunun dikine giden TDK’nın hâl ve gidişi hiç değişmeyecek gibi. Niye acabâ?

Türk Destanları

Bütün dünya edebiyatlarında  olduğu gibi Türk edebiyatının  da ilk örnekleri destanlardır.

Yasemin Kokulu Sevdam, Kıbrıs'ım...

Kıbrıs'ım asırlardan beridir Türk'tür, yasemin kokar.

Niçin Bazı İnsanlar Sürekli Olumsuz Düşünüyor?

Bazı karamsar kişiler vardır. İnsanlarla, olaylarla, gelecekleri ile ilgili olabildiğince kötü beklentilere sahiptirler. “Ben çok şanssızım”, “ Hiçbir işim yolunda gitmez ”, “Güvendiğim insanlardan hep darbe yedim, “Herkes beni kullanmaya çalıştı” gibi sözleri sıklıkla kullanırlar.

Cinsiyet ve Bazı Görünümleri

Cinsiyet doğuştan getirdiğimiz özelliklerden bir tanesidir. Kendine benzeyen varlıklar dünyaya getirebilmek açısından da değiştirilemeyen bir niteliğe sahiptir.

Vicdanımıza Kazınan Gerçekler..!

‘’Nefis çoğu zaman yalanların, yalancıların; vicdan ise gerçeklerin, doğruları savunanların sesidir?’’ Gerçekten de öyle midir?

Çıkartisterim

Bir dilde 700 yılda ancak görülebilecek değişmeyi Türkçe 70 yılda yaşadı.

Şeyh-ül Müverrihin Prof. Dr. Halil İnalcık (07 Eylül 1917 - 25 Temmuz 2016)

Bir milletin, milletler câmiasında mümtaz bir mevkiye sâhip olmasında, o milletin yetiştirdiği büyük ilim, fikir ve müsbet mânâda aksiyon adamlarının mühim bir yerinin olduğu muhakkaktır.

Bir Düğün Hikayesi; Adem Hocayı Evlendirdik!

Bizim kadim dostumuz Yrd. Doç. Dr. Adem Akkaya'nın düğününde yakın dostları olarak bulunduk. Hülya-Adem Akkaya çiftine ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Sorunlarınızı Nasıl Görüyorsunuz?

Düşüncelerimiz ve dünya görüşümüz duygularımızı belirliyor. Bu duygulardan da davranışlarımız oluşuyor. İstediğimi duyguyu yaşayabilmemiz için düşüncelerimizi iyi ayarlamamız gerekir.

Lozan…

‘’Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadık kalmalıdır.’’ (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ta Kazanılan Savaş, Neden Zafer Günümüz Olarak Kutlanmaz..?

Tam 43 yıl geçmiş aradan hala konuşuruz Kıbrıs’ta ne olacak diye? Ama Kıbrıs Türk’ünün özgürlüğe kavuştuğu o zaman aralığında yaşanan, o zafer günlerinde nice kahramanlıkları barındıran 20 Temmuz 1974 tarihinin resmi bir zafer günü olarak kutlanmadığını nedense hiç sorgulamayız; sormayız..!

Mitolojiden Postmodernizme Yeni(den)leşme: Değişme ve Kadın

Öncelikle burada ifade edilenlerin şahıslardan değil, imajlardan hareketle ele alındığını ve kendisi ile ilgilenmenin dışına taşan ve kadını bir imaj, bir görüntü haline getiren makyajın kastedildiğini belirtmek isterim

Halk ve Millet

Fransızcada ve İngilizcede ‘ millet ’ kelimesinin karşılığı; ‘ nation ’, ‘ halk ’ kelimesinin karşılığı; Fransızcada; ‘ peuple ’, İngilizcede ise bir harf değişimi ile ‘ people ’dir.