Komşuluk

Ev alma, komşu al! özdeyişini prensip hâline getirmiş bir kültürün mensuplarıyız. ‘ Komşuyuz fakat akraba gibiyiz .’ Sözünü sık sık duyarız. Günümüzde geçerliliği kalmamış bir sözümüz vardı: ‘ Komşu, komşunun külüne muhtaçtır .’ Denilirdi.

Bir 6-7 Eylül Karşılaştırması!...

7 Eylül ve Türkiye'de Türklere ait olmayan medya  “6-7 Eylül”  olaylarını  “kara leke”  olarak ilan etmiş durumda. Diğer yandan da, Ermeni meselemizin istismarcıları yine soykırım yalanları peşinde! Kimse sormuyor, karşılıklılık mı yani mütekabiliyet var mı diye...

Yakın Tarihimizden Önemli Bir Yaprak; 6-7 Eylül 1955 Olayları..!

(Zaman tünelinden süzülen, gözlerimden gitmeyen gö­rüntüleri ve hala dün gibi hatırladığım o acı dolu çığlıkların sesleriyle birlikte…) O tarihte 8 yaşında bir ilkokul öğrencisiydim. Oturmuş ol­duğumuz semt, İstanbul'da yaşayan Rum ve Ermeni kökenli vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadığı yerlerin başında geliyordu…

Neden Her Şeyin İyi Tarafını Görmekte Zorlanıyoruz?

Tehditlere ve nahoş durumlara verilen tepkiler, fırsatlara ve keyifli şeylere verilen tepkilere kıyasla daha hızlı, daha güçlü ve engellenmeleri daha zordur.

Türkiye'de Din Anlayışı - 3

Kerbela olayı, günümüz Türkiye’sinde bile, Müslümanlar arasında görüş ayrılıklarına sebep olabilmektedir. Bu durum, tarihi ve dini doğru anlayamamanın, toplumlar için ne kadar pahalı bir bedeli olduğunun açık bir kanıtı olarak gösterilebilir.

Dil Darbesi Vurdu Türküleri de

Dil Darbesi yalnızca dîvan edebiyâtı na veyâ Türk sanat mûsıkîsi ne değil türkü lerimize de darbe vurdu.

Milliyetçilik ve Gelenek

Milleti nisyan ederek her işimizde Efkâr-I frenge tabaiyyet yeni çıktı. Ziya Paşa

Bayram Gibi Bayram Olsun

Her bayramda eskileri aradık, çocukluğumuzun bayramlarını hatırlayarak yutkunduk. Tadı damağımızda kalan mutluluklara “ah” çektik…

“ Ben Çektim Çocuğum Çekmesin” Yanılgısı - 2

Sorunlar neden önemlidir? Hayat, sorunlarla karşılaşıp onlara çözüm gerektirme sürecinden dolayı anlam kazanır.

Sessiz Çığlıkları Duyulur Çocukların, Yüreklerimizi Delip de Geçen…

‘’………………………Yalnız gecelerin karanlık, ıpıssız sessizliği düştüğünde o küçücük yüreklere… Hasret sözcükleri duyulur;  içinde ’canım babam’, ‘canım anam’ feryatları olan. Ve deler geçer yüreğimizi…’’

Kurban Bayramı…

Bir Kurban Bayramı’nı daha idrak ediyoruz. Şükürler olsun! Daha nice bayramlara;  sevdiklerimiz ve sevenlerimizle, sağlık ve mutluluk içerisinde ulaşmayı  Cenab-ı Allah hepimize nasip eder inşallah.

"Ben Çektim Çocuğum Çekmesin” Yanılgısı!

Pek çok anne –baba “Ben çektim, çocuğum çekmesin!” ifadesini hemen hemen her ortamda kullanıyor. Bu tür anne-babalar kendisinin yaşadığı sorunları, çektiği sıkıntıları ve çileleri çocuklarının yaşamasını istemiyor.

Nice 30 Ağustos’ların Anısına…

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Kurtuluş Savaşı’nı yaparken tek bir şeye inanıyordu:

Anamm

Şefkat dolu kalbin sanki bir ocak Gözünden kaybolsam arardın anamm Çevrende herkese açardın kucak Bizler için derde karardın anamm

Nikah Akdi Yetkisinin Müftülüklere Verilmesi

Nikâh, İslam hukukuna göre; bir erkekle bir bayanın, birlikte yaşamalarına ve karşılıklı yardımlaşmalarına imkân veren ve taraflara karşılıklı hak ve sorumluluklar yükleyen sözleşmedir.

Hüseyin Rahmiler yeniden doğsun

Hüseyin Rahmi Gürpınar bundan tam 153 sene önce (17 Ağustos 1864) doğmuş: Türk hikâye ve romancılığının en meşhur ve renkli sîmâlarından...

Türkiye'de Din Anlayışı-2

Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler, son bir asırdır insanların başını döndürmüştür.

Beyninizde Ne Tür Programlar Var?

Acaba aklımızdakiler hayatımızı nasıl etkiliyor?

Türk Kültüründe Töre Müessesesi

Divanü Lûgati’t-Türk’de töre evin en önemli yeri ve sediri olarak ifade edilirken, kavram asıl mânâsı ile “törü” şeklinde geçmekte olup, görenek ve âdet olarak açıklanmıştır.

Bit Pazarındaki O Görüntü..!

Hani gördüğünüzde, okuduğunuzda, yaşandığınızda içinizi cız ettiren şeyler vardır! Onları öngöremezsiniz bir anda çıkar karşınıza. Şaşarsınız, olduğunuz yerde donup kalırsınız. Şaşkın bakışlarınız uyarınca anlarsınız ki, o bir gerçek!