Fabrikalarımız Neden Yanıyor? Köprülerimiz Neden Çöküyor?

Gün geçmiyor ki, Bursa’da, Kocaeli’nde, İstanbul’da, Çorlu’da, Gaziantep’te, bir fabrikamız yanmasın. Üzerine basarak söylüyorum ki, bu mesele es geçilecek kadar basit ve önemsiz değildir. Fabrika sahibi iki saatte herşeyini kaybediyor.

Geleneği Doğru Okumak

“Ey Muhammed! Dinleyip de sözün en güzeline uyan kullarımı müjdele. İşte Allah’ın doğru yola eriştirdiği kimseler onlardır. İşte onlar akıl sahipleridir” (Zümer, 18). Gelenek, “bir toplumda, bir toplulukta eskiden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar” anlamına gelmektedir.

İlk İnsandan Türklere…

İnsan denilen canlının M.Ö. 40.000 yılında yaratıldığı tahmin ediliyor. 40.000 yılından 12.000 yılına kadar geçen sürede dünya üzerinde üç ırkın varlığı biliniyor.

Farkındalık Çok İyi Bir İlaçtır

İnsanlar, kendilerinin ve başkalarının davranışlarının altında yatan sebebi görebilseler, pek çok sorun kendiliğinden çözüme ulaşır. Gerçekten farkındalık çok iyi bir ilaçtır.

Müslüm Gürses Öldü, Müslümcülük Yaşıyor

Ben bir  Müslümcü ’yüm. Ve Müslümcülük isyankârlıktır. Devrana, dertlere, sevgilere, ezilmişliğe, belirsizliğe, dünyalık hırslara ve yaşamaya, hayata isyan. İsyan bir problemin çığlık olup haykırılmış halidir.

Muğlalı Paşa Şimdi Öldü!

  "Türk Milletine mensubum diyen her insanımız bilmelidir ki; günümüzde başta TBMM olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta milli irade vücut bulmamaktadır.(2011)"  Nihayet Mustafa Muğlalı Paşa'nın adı, Van'daki askeri kışladan kaldırıldı.

‘Türkçe İlgi İster, Saygı Bekler…’

Kendi tâbiri ile ‘ her konuya dalan …’ magazinimsi köşe yazarı; “ Dolar yakarak, telefon kırarak bizi el âleme güldürenlerin alayı FETÖ’cüdür .” Diye yazmış.

Eylül Ayı ve Kıbrıs…

Nedense her Eylül ayı geldiğinde Kıbrıs konusu yeniden gündeme gelir, önem kazanır. Bu yılda böyle olacağı şimdiden belli oldu.

Rumların Kıbrıs’taki Yabancı Üsler Oyunu…

Bilindiği üzere Kıbrıs adasına 1878’de ayak basan İngiltere, o tarihten bu yana Kıbrıs’ta hep aktif rol oynadı.

Çocuk ve Sevgi

“Sevgi gelince tüm eksiklikler biter, bütün kötülükler yok olur.” Yunus Emre Bilim insanları, eğitimciler, uzmanlar, düşünürler, şair ve yazarlar sevgiyi, farklı şekillerde açıklamışlar ve tanımlarını yapmışlardır.

Kurban Geleneğimiz Ne Kadar Turanî?

Bayramlık yazımızı “ Türk Milleti’nin kurbana bu kadar önem vermesinin altında demek ki başka şeyler var ” diye bitirmiştik. Zira Kurban Geleneğimiz pek Kur’anî değil.

Malazgirt ve 30 Ağustos Zaferlerimizin Anısına…

Öncelikle Malazgirt zaferimizin 947’nci, 30 Ağustos zaferimizin 96’ncı yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor. Vatan topraklarımız uğruna hayatlarını seve, seve feda eyleyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, tarih sayfalarına böylesine büyük zaferleri yazan atalarımızı minnetle yâd ediyorum.

Fetihler ve Zaferler Ayı Ağustos

Medeniyetlerin ve toplumların önemli tarihler vardır. Türk Milleti’nin tarihinde hiç kuşkusuz Ağustos ayı çok önemli bir yere sahiptir.

Bitmeyen Dil Dalaşı - 1

Türkçe nin başına ge[tiri]lenler, pişmiş tavuğun başına ge[tiri]lmedi...  Bu yüzden olacak ki, ben kendimi bildim bileli (en az kırk yıldan beri)  Türkçe üstüne çok sert münâkaşalar gırla gidiyor.

Annan…

1997’den, 2006 yılına kadar BM genel sekreterliği görevini yapan Ganalı siyasetçi, Kofi Annan 17 Ağustos 2018 tarihinde 80 yaşında öldü.

Sebepsiz Gülme Sağlığa İyi Gelir mi?

Kişi sebepsiz ve mekanik gülse bile, beyni onu gerçek sanıyor. Bilinçaltı sen ne dersen ona inanır. Kahkaha atıp “iyiyim” diyen kişinin bilinçaltı buna inanır. “İyiymiş” der. “Kötüyüm” dediğinde de bilinçaltı “kötüymüşüz” der. 

İstanbul’dan Erzurum’a Seyri Alem

“Gitmediğiniz yer, sizin değildir.” diyerek Devri Alem Belgesel programı olarak yollardayız. Türkiye’nin bir çok İl Derneği Federasyonu’nun katılımı ile kurulan Yedi Renk, Tek Yürek Platformu Başkanı değerli kültür adamı Ömer Erdoğan beyin daveti ile Erzurum üzerinden Malazgirt ve tarihi Ahlat bölgesine gidiyoruz.

Bayramlar, İnsan Olmanın Anlamının Sorgulandığı Günlerdir

İslam, insanlara insan olmanın, insanca yaşayabilmenin temel ortak paydasını kazandıran bir dindir. İslam, en temelde Allah’a yönelik bilinçli teslimiyettir. Müslüman insan, kendi varlığının farkında olarak Yüce Yaratıcı’nın varlığını anlamaya ve anlamlandırmaya çalışır.

Eşinizi Üzmeyin Birgün Çok Pişman Olursunuz

Ayşe teyze elli yıldır aynı yastığa baş koyduğu kocasıyla iki haftada bir aile hekimine gelir ve oturur oturmaz doktora şikâyete başlardı.

Türkçenin Kurbanları

Son 80 yıl içinde Türkçenin binlerce kelimesi bir entrikaya kurban gitti.