İstanbul…

İstanbul; Asırlar boyunca pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dünya genelinde ülkemizin en çok bilinen, aranan, gezilen şehri, turizm sektörümüzün her mevsimine hizmet eden eşsiz bir hazine…

Doğu Türkistan Dramı

Uygur kardeşlerimizin Çin işkencesi altındaki katliamı gündeme gelir gelmez, katliam üzerinde stratejik yorumlar ve siyasi senaryolar yoğun bir şekilde yazıldı, konuşuldu.

Türklerde Ulus Bilinci

ÖĞRENCİ ANDI hakkında Danıştay “Türkiye’de hukuk var” dedirten doğru bir karar aldı. Doğru olamayanlar bu kararla krize girdiler, köpürdüler! MEB anormal ifadelerle Danıştay’a itiraz etti.

Dilimiz

Adı az bilinen hiciv şâiri Namdar Rahmi*:      ‘ Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler,          Vatandaş soyulurken, aldırmıyor öküzler .’ Diyor.

Duygularımızın Verdiği Mesajı Alıyor muyuz?

Hissettiğimiz her duygunun kaslarımız üzerinde etkisi vardır. Öfke ve korku gibi olumsuz duygular beraberinde gerilim oluşturur. Mutluluk ve sevgi gibi duygular ise gerilimin boşalmasına sebep olur. 

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım, 1981 yılından bu yana, Öğretmenler Günü olarak değerlendiriliyor. Bu uygulamanın maksadı, toplumda öğretmenin saygınlığını artırmaktır.

Lâtin Harflerini Alıp Kurtulduk

Bundan tam 90 yıl evvel bugünlerde bulunan hârikulâde bir ilâç sâyesinde milletimiz dermansız bir hastalıktan iyileşmeye başladı.

Yazar ve Şair Ahmet Mâhir Pekşen; ‘Peygamberimiz (sav) Efendimizin ailesinde pek çok şair var.’

Yazar ve Şair Ahmet Mâhir Pekşen , İslamiyet ve şiir konusunda bilinmeyen gerçekleri açıklamaya devam ediyor: ‘ Peygamberimiz (sav) Efendimizin ailesinde pek çok şair var .’

Kocaeli Gebze’den Antalya Gebiz’e Yörüklerimiz

Yörüklerimizin varlığını bilmekle beraber kendileri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımızı düşünüyorum. Yaşadığımız şehir Kocaeli’mizde de bunların varlığı bilinmekle birlikte aynı durum vardır.

Etli mi, Etsiz mi?

Vejeteryanları biliyorduk, et yemeyip sebze ağırlıklı beslenen insanlardı. Ama bunlar hiç olmazsa diğer hayvansal ürünlerden olan; süt, yumurta, peynir ve yoğurt yiyorlardı bildiğim kadarıyla. Şimdi bir de “vegan” türü beslenen ve kendilerini vegan diye adlandıran insanlar çıkmış. Bunlar ne et, ne de et ürünü yiyorlar.

Tanrı Dağları’ndan Talas Savaşları’na Belgeselimiz Yayında

Türk tarihinin dönüm noktası olan, 751 yılında bugünkü Kırgızistan’ın Tanrı dağları eteğinde Özbekistan ve Kazakistan sınırındaki Talas şehrinde Abbasi İslam Orduları ile Çinliler arasında yapılan savaşta Türkler, Abbasî İslam orduları arasında yer alarak Çinlileri hezimete uğratmışlardı. Bu savaştan sonra İpek Yolu ile kültürün yayılması yoğunlaşmış ve ticaret gelişmişti.

Niçin Yeni Bir Uygarlık? Niçin Türkiye?

Küreselleşmenin göze ve kulağa en hoş gelen taraflarından birisi, Ebu Garib hapishanesinden, muhtemelen iç hesaplaşmalara dayalı olarak basına sızdırılan birkaç kare fotoğrafın, insanlara “kral çıplak” dedirtecek kadar etkili olmasına imkan sağlaması...

Kitap Tanıtım Yazıları…

Kitap tanıtım yazıları yazmak, zannedildiği kadar kolay değildir. Önce yazı kuralları ve Türk dilini bilmek gerekir. Kitaptaki yanlışlıkları ve eksiklikleri belirleyebilmek için kitabın konusu hakkında, yeterli ölçüde bilgi sâhibi olmak faydalıdır.

Şükretmek Neden Çok Önemlidir?

Sağlıklı olmanın yolu şükretmekten geçer? Neden? İzah edelim: 

Sahi, İngilizler kimse sevmez?

İngiliz tarihçi Arnold Toynbee, 100 yıl önce, kendi devletinin politikasını açıkça ifade ediyor:

İlayı Kelimetullah Nedir?

İnsanların çoğunun, lügatların “ Allahın adının yüceltilmesi” olarak manalandırdığı  bu terkibin doğru okunuşu “i’lâi kelimetillah” dır. Telaffuzu galat ı meşhur olarak yerleşmiştir.

Öz Türkçe Ezan Banladım

Temcit pilâvı gibi ısıtılıp ısıtılıp öne sürülen bir şey:  Türkçe ezan ... 

Kutlu Doğum Haftası (11 – 17 Kasım 2018)

Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (sav) Efendimiz, herhangi bir doğum günü kutlaması yapmadığı gibi kendi doğum gününü de kutlamamıştır. Mevlit; yâni Doğum Kandili, Hz. Peygamber'in uygulaması olmadığına göre sünnet değildir.

Ya K.K.T.C Kurulmamış Olsaydı?

15 Kasım 2018 tarihinde KKTC’nin 35’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. 44 yıl önce 1974’te Kıbrıs adasında temeli atılan bu son Türk Devletinde yaşayan soydaşlarımız; ne yazık ki yaşadıkları bu devletin diğer ülkelerce tanınmamış olmasının bedelini pahalı bir biçimde ödemeye devam etmektedir.

14 Kasım: Dünya Çocuk Kitapları Haftası

İnsanoğlu, var olduğu günden beri bilmek ihtiyacındadır. İçinde yaşadığı şartlar gelişip değiştikçe bilgi de gelişmekte, insanın çözüm bekleyen meseleleri de artıp çeşitlenmektedir. Hayatın daha da yaşanır hâle gelmesi, küçüğü ile, büyüğü ile bu mevzuların günün şartlarına göre çözüme kavuşmasından geçmektedir.