Papağan Ezberi Öz Türkçecilik

Türk Diline Kumpas  (TDK) hareketine  tezâhürat  tutan tutana... Çoğu da “ papağan ezberleri ”yle... Bu tribünlerde -maalesef- ilim, fikir, kültür, sanat ve edebiyat dünyâsının anlı şanlı nice sîmâları da yer tutmuşlar.

01 Temmuz: Kabotaj (Denizcilik) Bayramı

Kabotaj; bir devletin, kendi limanları arasında yük ve yolcu taşımacılığı ile ilgili haklarıdır. 1536 yılında imzalanan ve Kapitülâsyon denilen anlaşma ile Osmanlı Devleti, yabancı gemilerin Türk limanları arasında taşımacılık yapabileceklerini kabul etmişti. Türkiye Cumhuriyeti; 24 Temmuz 1923 târihinde imzalanan Lozan Barış Sözleşmesi’nin 28. maddesine dayanarak, 1 Temmuz 1926 târihinde, 815 sayılı Kabotaj Kanunu ’nu yürürlüğe koydu. Kanuna göre bu târihten itibaren kendi limanlarımız arasında taşımacılık, yalnızca Türk gemileri ile yapılacaktı. Kanunun yürürlüğe girdiği târih, ülkemizde KABOTAJ (DENİZCİLİK) BAYRAMI olarak kutlanmaktadır. 

Değişen Dünyada Girişimcilerin Değişmeyen Özellikleri

Dünyadaki gelişmeler girişimcileri, astronotların uzaydan dünyayı gördükleri gibi, küçük bir küre olarak görmeye zorluyor. Dünyanın  cıvıl cıvıl bir bütün olarak algılanması, başta girişimciler olmak üzere, her alanda mükemmeli arayanlara, geleceği sorgulamaya götürüyor. Girişimciler için mükemmel olmanın değişmez ve her yerde aynı sonuçları veren bir formülü yoktur. Ancak dünyanın neresinde olursa olsun, her girişimcinin, aşağıda sıralanan  değişmez özellikleri vardır.

Özgür İradeye Sahip miyiz?

Seçimlerimizi özgürce yaptığımız duygusuyla yaşarız. Peki gerçekten özerkliğe sahip miyiz?  Beyin, işleri mümkün olduğunca otomatik pilot üzerinden yürütmeye çalışsa da, sürekli falsolu topların geldiği bir dünyada bu her zaman mümkün değildir.

Dış Borçlar Bitti mi?

14 Mayıs 2013 Çarşamba günü itibâriyle, Milletlerarası Para Fonu (IMF) adlı kuruluşa olan borcumuz sıfırlandı.

İstanbul Seçimleri Üzerine

23 Haziran 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, başta İmparatorluklar başkenti 10 bin yıllık tarihi geçmişi olan İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanımız ol olmak üzere devlet ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah yeni seçilen Ekrem  İmamoğlu, kalıcı ve güzel hizmetler yaparak gök kubbede hoş sedalar bırakır.

Küresel Ekonominin Nabzı Osaka’da Atıyor

Dünyanın en büyük ekonomileri ve Avrupa Birliği'nden (AB) oluşan G20'nin liderleri, bugün buluşuyor.

İlahiyatçı Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan Hocamızla Sırât-ı Müstakîm’i konuştuk

Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanan Kur’an-ı Kerim insanlığa; Sırât-ı Müstakîm’de  yâni Doğru Yolda olmayı öğütlemektedir. İlahiyatçı Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan Hocamızla Sırât-ı Müstakîm’i konuştuk.

Kaliteli Yaşamda Kilo Yönetimi

Aşırı kilonun sağlığımız açısından baş belası olduğunu artık bilmeyenimiz kalmadı sanırım. Kaliteli bir yaşam için, ideal bir kiloda olmamız gerekmektedir. İdeal kilo, herkesin kendi şahsına münhasırdır.

Çarşıya Giden Yollar Güler Yüzlerle Bulunur Kapılar Tatlı Dillerle Açılır

Toplumları korkuları ve düşmanlıkları büyütenler değil, sevgileri ve dostlukları büyütenler değiştirirler. Sevgiler camilerde, dostluklar da çarşılarda büyütülür. Cami ve çarşı arasında sevgi ve dostluk alışverişinin olmadığı toplumlarda, korkuların ve düşmanlıkların önüne geçmek mümkün değildir.

Bir Şehrin Uyanışı! Kıbrıs’ın Maraş’ı…

Türkiye’dekinin adı Kahramanmaraş çünkü bağımsızlık mücadelemizde dillere destan kahramanlıkları barındırıyor da ondan.

Şark Kurnazlığı Dedikleri!

Ömrü boyunca Azerbaycan'ımızın bağımsızlığı için mücadele eden Ebulfez Elçibey'in muhterem eşi Halime Elçibey hanımefendi İstanbul'da 13 Haziran'da vefat etti. Nahçıvan'ın Keleki köyünde defnedildi. Diyanet'ten bir demeç çıkmadı. Ruhuna bir fatiha okumadılar.  Ertesi günü Mısırlı siyasetçi Mursi öldü. Camilerimizden sala'lar verdirildi, gıyabi cenaze namazları kıldırdılar. 

26 Haziran 1996: Türk dili âlimi, yazar Prof. Dr. Necmeddin Hacıeminoğlu Ankara’da vefat etti

Mezarı İstanbul’da Edirnekapı şehitliğindedir. Doğumu: Kahramanmaraş, 1932.  Aslen Malatya’lıdır.  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra Edebiyat Fakültesi’nde ve Bağdat’ta hocalık yaptı. İngiltere, Almanya ve İsviçre’de uzmanlık alanı ile ilgili incelemelerde bulundu. Milliyetçi – Ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri idi. Devrimci – sol hareketlerin yoğunlaştığı dönemlerde gençlere millî duygular aşıladı, doğru yolu gösterdi. Altay Pamir, Nuri Koçyiğit, Mustafa Necmeddin  takma adlarıyla yazılar yazdı. Eserleri:  Dil Hususiyetleri (1968), Dokuz Işık’ta Eğitim Sistemi  (1971), Milliyetçi Eğitim Sistemi  (1972),  Türkçe’nin Karanlık Günleri (1972),  Milliyetçilik – Ülkücülük – Aydınlar  (1975),  Türkiye’nin Çıkmazları  (1975).

Prof. Dr. Mehmet Kaplan ve Erzurum

  Erzurum, Vatan ve bayrak sevgisinin aşka dönüştüğü, kültürel birikimlerin hassasiyetle korunduğu, millî bilincin zirve yaptığı, ata yurttaki töre kültürünün hissedildiği bir şehirdir.

Dil Darbesi Devrim midir?

Türkçe nin ülkemizde 80 yıldır resmen nerdeyse herkese öğretilip kullandırılan şekli milletin irâdesiyle ortaya çıkmadı.

Ne Olacak Bu Halimiz? Âlimlerin Mürekkebi Değil İnsanlığın Kanı Akıyor!

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, milyonlarca Müslümanın katili George W. Bush’un yardımcılığını yaptığı, devlet adamı, politikacı ve aktör ABD Başkanı Sanatçı Ronald Reagan (1911-2004)) seçildiği yıl olan 1981’de yaptığı bir konuşmada bir Müslüman aliminden alıntılar yapıyor. Kendi toplumunun ve dünya kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Ekonomide Gizli Tehlike: Gelir Dağılımında Dengesizlik

Bütün iktisat teorileri gelir dağılımı ile ilgilenmiştir. Piyasa ekonomisinde, gelir dağılımı göstergeleri, ülke ekonomisinin durumunu gösteren en önemli beş araçtan biridir. Çağımızda, devletin en önemli görevlerinden birinin,  gelir dağılımını düzeltmek olduğu düşünülür.

Büyüyen Sanayi “Demir- Çelik”

Türkiye’de demir-çelik sektörünün tarihi Cumhuriyetin kuruluş yıllarına dayanıyor. İlk demir-çelik tesisi 1930 yılında Kırıkkale’de kurulmuş. Ardından Türkiye’de ilk bütünleşmiş tesis olarak Karabük Demir Çelik fabrikaları faaliyete geçmiş.

Felâk Sûresi

Sınırsız rahmeti ve engin merhameti ile hayat veren, yaşatan, koruyan, rahmetine, merhametine, lütfuna, ihsanına ve hayırlara mazhar eden, Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adı, izni ve yardımıyla...

Dünyada Öğrenmesini Öğrenme Üniversitenin Dışına Kaymıştır

Eğitim düzeyi ne olursa olsun, internet düz kare dünyada herkese sınırsız öğrenme kapıları açmıştır.