Bir Bilgenin Öğrencisinin Anlattıkları

Bir bilge yetiştirdiği öğrencisini yanından ayrılmadan önce çağırdı. Ve Sordu: "20 yıldır buradasın, neler öğrendin?" "Yedi gerçek öğrendim" dedi öğrenci.

Bayram Günleri Dünyada Barış Günleri Olmalıdır

Dünya savaşların dayanılmaz ağırlığı altında ezilmektedir. Yirminci yüzyılda Avrupa ülkelerini yakan, yıkan savaşlar, yirmi birinci yüzyılda Müslüman ülkeleri yakıp, yıkmaktadır. En dehşet verici yüzleriyle ortaya çıkan, sonu gelmeyen kanlı savaşlar, bütün ülkelerde ekonomik, siyasal ve kültürel hayatı yerle bir etmektedirler. Ancak ülkelerin her alanda, birbirine bağımlı hale geldiği düz kare dünyada, savaşların kazananı, barışların kaybedeni olmayacaktır. 

Kurban

Kurban, Yüce Allah'ın rızasını kazanma ve O'na yakınlaşma vesilesidir. Peygamber Efendimiz (sav) ‘ Âdemoğlu kurban günü Allah katında kurban kesmekten daha sevimli olan bir iş yapamaz ’ buyurmuştur. Kurban, verdiği nimetlere karşı kulun Rabbine sunduğu bir teşekkür, gerektiğinde her türlü şeyi O'nun uğruna fedâ edebileceğini ifâde eden bir teslimiyet göstergesidir.

Okuyan Beyin ile Okumayan Beyin Aynı mı?

Acaba okumanın beyin üzerinde ne tür bir etkisi vardır?

Kazıma, Dokunma !!!

Türkiye son günlerde Kaz Dağlarında kesilen ağaçlar ve Kanadalı bir şirketin bu bölgede altın madeni kuracak olmasını tartışıyor. Öncelikle Kaz Dağları konusunun siyaset üstü bir konu olduğunu belirtmek isterim.

Fındık Ocağı ve Fındık Bahçeleri Kaç Yıl Yaşar?

Yüz yıllar önce fındık bahçelerini diken dedelerimize vefa borcumuzu ödüyor muyuz?

Erzurum’da Kurban Bayramı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurbanlıklar yavaş yavaş piyasaya çıkmaya, çarşılarda ve evlerde bayramın heyecanı kendini hissettirmeye başladı.

Ferdi ve Toplumsal Sorumlulukla İlgili Ayetler

17/11 İnsan hayır dua edip hayrı talep ettiği gibi, beddua da eder, şerri  davet eder. İnsan pek aceleci bir tabiata sahiptir.

Ağlarla Yardımlaşmasını Bilenler Her İşi Kolaylaştırırlar

Görev ve sorumlulukların kesin sınırlarla belirlendiği hiyerarşik kuruluşların yerine, dünyaya açık, yönetim kademeleri azaltılmış  ve esnekleştirilmiş  kuruluşlar geçmektedir.

Kıymayın Bu Toprakların Yeşiline..!

Ne hazin bir manzara!  Günlerden beri televizyon ekranlarından izliyoruz; zümrüt yeşili ormanlarıyla Kaz Dağlarının tam da böğrüne saplı duran emperyalizmin o zehirli hançerini, içimizi yakıp kavuran o ağaç katliamını…

Suriyelilerin Ülkemizde Kalmasını Kim İstiyor?

Türkiye’deki milyonlarca Suriyelinin ülkemizde kalmasını kimler istiyor? ABD istiyor. AB istiyor. İsrail istiyor. Sorosçular istiyor. PKK istiyor. HDP istiyor.

Kaşgarlı Mahmud ve Dîvânu Lugati’t-Türk

Dîvânu Lugati’t-Türk, Türklerin İslâmiyet’i kabul etmelerinden sonra münâsebetleri artan Araplara Türk dilini öğretmek maksadıyla hazırlanmış Türk lehçeleri sözlüğüdür. Bilindiği gibi Türkler, benzerine ender rastlanacak ölçüde geniş bir sâhada, birbirleri ile irtibatları zayıf şartlar içerisinde yaşamışlardır.

Kaliteli Yaşamda Eşitlik ve Adalet Analizi

Demokrasimizin kıldan ince kılıçtan keskin, en önemli iki unsuru eşitlik ve adalet unsurlarıdır. Eşit olmak ile, adaletli olmak arasında çok ince ama, oldukça da önemli ayrıntılar vardır. Bu iki önemli kavram, hem ülke yönetiminde, hem yerel yönetimlerde, hem işletmelerin yönetiminde, hem de aile yönetimindeki uygulamaları ile karşımıza çıkar.

KKTC Cumhurbaşkanından Ters Köşe!

Geçtiğimiz yıl Rum tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle sona eren Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için her iki tarafı temsil eden liderler 09 Ağustos 2019 Cuma günü yeniden bir araya gelecek. Ancak bu ikili görüşme öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı S. Akıncı, Rum resmi haber ajansı CNA’ya yapmış olduğu açıklamalarıyla; KKTC’de göreve yeni gelen hükümete adeta ters köşe yapmıştır!

Kıpır Kıpır Bir KKTC

Birkaç seneden beri Girne’ye değişik vesilelerle gidiyorum. Her seyahatimde KKTC’de olumlu değişimleri gözlemledim. Bu defa Maraş’ta envanter çalışmasıyla turizme açılması hizmetlerinin başlaması, Rumların alışveriş için Türk tarafına daha fazla geçmesi ve Türklerin Akdeniz’de doğal gaz araması hep gündemde kaldı.

Misyonları Güzel Olan İnsanların Vizyonları Güzel Olur

Ülkelerin olduğu kadar, dünyanın da ekonomik yapısında ve kültürel dokusunda, vazgeçilmez yer tutan kuruluşların başarısı, bir ayaklarıyla geçmişte, bir ayaklarıyla da gelecekte olmalarına bağlıdır. Dünyanın entellektüel ve finansal kaynakları, kuruluşların bütün rüyalarını gerçekleştirecek zenginliktedir. Kuruluşların gördükleri rüyaları gerçekleştirmeleri, her şeyden önce ulaşılabilir bir misyona ve uygulanabilir bir vizyona sahip olmalarına bağlıdır.

Güzel ve Kalıcı Değişimler İçten Dışa Doğrudur

Güzellikler önce insanın içinden başlar.  İnsan mutsuzluğu da mutluluğu da kendi içinden üretir. İnsanın kendi içinde ürettiği kargaşa dış dünyadaki gerçek tehlikelerden çok daha ürkütücüdür. 

Enver Paşa

İttihat ve Terakki Partisi’nin üç paşasından biri olan Enver Paşa 04 Ağustos 1922 târihinde  Türkistan’da şehit oldu. Doğumu: İstanbul, 22 Kasım 1881.

Matrix’teki O Sahne Gerçeğe Dönüşüyor

1999 yılında vizyona giren Matrix filmindeki bir sahnede insan beynine kablolar yerleştiriliyor, beyin ile bilgisayar arasında bağlantı kuruluyordu. İnsanların hayal dünyasının sınırlarını  zorlayan bu sahne Elon Musk tarafından gerçeğe dönüştürülüyor. Elon Musk 2020 yılında insan beynine çip yerleştirerek, bilgisayarlar ile bağlantı kurmaya hazırlanıyor. Farelerde ve maymunlarda denemeler yapılmış bilgisayarların beyin gücüyle kontrol edilmesini başarmışlar. 2020 yılında yani önümüzdeki sene insanlar üzerinde denemeler yapılacakmış.

Fındık Sanayisi ve Ticareti

Halen ülkemizde yıllık 1.800.000 ton iç kapasiteli 180 kırma fabrikası ile yıllık 350.000 ton iç kapasiteli 40 işleme tesisi bulunmaktadır. 1970’li yıllarda fındık ihracatımızın % 90’ı kabuklu ve natürel iç olarak gerçekleşirken, fındık işleme sanayisindeki olumlu ve hızlı gelişmeler sonucunda işlenmiş fındık ihracatının toplam ihracatımızdaki payı 2000 yılında % 30’un üzerine çıkmıştır.