Olmaz Demeyelim, Bir Yolu Olabilir Diyelim

Yüksek kaliteli yaşamın ve kaliteli bir insan olmanın en önemli faktörlerinden birisi, olumlu düşünmek ve yaklaşmak iken, en önemli hırsızlarından biri ise, olumsuz düşünmek ve eyleme geçmemektir. İlk defa karşılaştığımız bir probleme "olmaz" etiketi yapıştırdığımız zaman (negatif etiketleme), olmayacağını garantilemiş oluruz.

Sığınmacılara Bak ve Şükret…

Bozkırın ortasında bir çadır kent… Binlerce çadır… Her çadırın içinde paramparça olmuş hayatlar…

Türklerde Vatan Kavramı

Vatan; ‘ millet ’ denilen insanlar topluluğunun, bir devlet çatısı altında bağımsız olarak yaşadığı toprak bütünüdür.  Vatan sevgisi; üzerinde bağımsız bir şekilde yaşadığı topraklar için insanların; gerektiğinde her türlü fedâkârlığa katlanabilme ve hattâ hayatını fedâ edebilme duygusudur.  Vatan sevgisi insanlara has en asil, en yüce duygudur.

OHAL Bu Hal Değilse Hangi Hal!!!

Sağlık Bakanlığımız insanları evde tutabilmek için güzel bir slogan geliştirdi “Hayat eve sığar” Bununla birlikte GSM operatörleri “ Evde hayat var” diye kampanyaya destek oldu

Kimdir Bu 65-80 Yaş Arasındaki Nesil?

Hiç düşündünüz mü acaba? Korona virüsü nedeniyle hatırlanan, bugünlerde evlerine kapatılan/kapanan bu yaşlılar kimdir? Hani son günlerde televizyon ekranlarından izlediğimiz; sokaklarda hastaneye gideni dahi yolda çevirip de korona nedeniyle yüzüne zorla maske takılan, sırf yaşları nedeniyle otobüslere dahi alınmayanlar, kimdir bunlar?

Aklı Hem Başında Hem Gönlünde Olan Yeni Simyacılar

Dünyanın ekonomik, siyasal ve kültürel yapısında köklü dönüşümlerin yaşandığı bir dönemde, ülkelerin ekonomik ve kültürel üretim gücünün büyütülmesi, bütün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorundur.

Kadermiş!

Dünyayı kasıp kavuran COVID-19 salgınının daha bir süre ciddiyetini koruyacağı anlaşılıyor.

Yaşamımızın Yeni Adı Korona mı?

Dünya yeni bir bulaşıcı hastalıkla alt üst olmuş durumda. Hastalığın adı, ‘’Korona’’ salgını… Her geçen gün bu hastalık giderek yaygınlaşıyor. Yepyeni hastalık haberleri, hastalığın yeni bulguları, tedavisine yönelik çalışmalar, haberler, haberler ama hepsi Korona…

Türkçülük / Türk Milliyetçiliği - 4

‘ Millet ’e; ‘ ulus ’, ‘ vatan ‘ yerine ‘ toprak ’ veya ‘ coğrafya ’, ‘ millî şuur ’ yerine ‘ ulusal bilinç ’… diyenler,   Ata Türkçe yerine Ataç Türkçesi ’ni tercih ediyorlar. Batıdan gelen her şeyi tartışılmaz ve güzel zannediyorlar.

Corona’yla Hatırladıklarımız

Bilim ve teknolojinin aklın sınırlarını zorladığı 21. yy içerisindeyiz. Cern’de tanrı parçacığı peşinde koşan insanoğlu evrenin sırlarını çözmeye çalışıyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Covit-19 ve Zinciri kırmak

İnsanın bir başka canlı tarafından hastalandırılması enfeksiyondur. Bu dünyada insanoğlu hayatını diğer canlılarla birlıkte sürdürür. Bakteriler ve virüsler de bunlardandır. Bu birliktelik çoğunlukla karşılıklı faydalanma ve canlılığı birlikte sürdürme şeklindedir. Cildimizdeki, burnumuzdaki, boğazımızdaki ve tüm boşluklarımızdaki trilyonlarca bakterilerle birlikte yaşamaktayız

Türklerde Devlet Kavramı

Türklerde ‘ Devlet ebet-müddet ’ kavramı hâkimdir. ‘ Ebed-müddet ’ ‘ Sonsuz, süresiz ’ mânâsında bir deyimdir.

Sevgili Dostlarım

Bu virüsten korkmayın, panik yapmayın, gereksiz endişe ve kaygı yüklenmeyin. Bedavaya stresle kardeş olmayın.

Mî’râc ile İlgili Farklı Görüşlerden Bâzıları

Röportajın birinci ve ikinci bölümlerinde, Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır’ın sorularımıza verdiği cevaplarla, Mî’rac olayı; çok sâde, Âyet-i Kerîme ve Hadis-i Şeriflerden deliller gösterilmek suretiyle ve bütün şüpheleri yok edici bir şekilde aktarılmıştı. Konunun ne kadar çok tartışıldığını ve incelendiğini, karmaşık olduğunu belirtmek maksadıyla röportajın üçüncü ve son bölümünde, Mî’rac ile ilgili farklı görüşlerden bâzıları ve mî’rac olayı ile ilgili kavramlara açıklık getiren bilgiler sunulmaktadır.

Miraç Kandili

Mi’raç, Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed  (sav) Efendimizin en büyük mucizelerinden biridir. Mucize, iki cihan serveri Peygamberimizin Mescidi Haram’dan Mescidi Aksâya, oradan da gökyüzünde, daha yüce âlemlere yaptığı yolculuğu kapsar. Bu sır ve hikmet dolu yolculuk; Kur’an-ı Kerim’de,  İsrâ Suresi 1. Âyet’te meâlen: ‘ Bir gece, kendisine bâzı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan, çevresini mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, eksikliklerden münezzehtir. O gerçekten işitendir, görendir .’ ifâdeleriyle yer alıyor.

21. Yüzyılın Vebası Koronavirüs ( Covid-19 )

Tarih boyunca Veba, Kolera, Rus gribi, İspanyol gribi v.b gibi birçok salgın hastalık dünyada milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu. Hatta dünya tarihinde insanlar savaşlardan çok salgın hastalıklardan öldü. Örneğin 1921- 1922 Kurtuluş savaşında çarpışmada ölenlerin sayısı 9 bin 167 iken salgın hastalığa yakalanıp ölenlerin sayısı 22 bin 690 olarak kayıtlara geçti. 1918 yılında ortaya çıkan İspanyol gribi, dünyada milyonlarca insana bulaştı ve 50 milyondan fazla insanın ölümüne neden oldu.

İki Şey

Kilise tarafından yakılarak öldürülen Giordano Bruno (1548- 1600) Rönesans felsefesini biçimlendiren filozofların en önemlilerinden biri olup evrensel ve zaman mefhumundan uzak "iki şey" öğretisi kulağa küpe olacak cinsten.

Toplu Cinayetler Yüzyılında Barışın Güvencesi Kudüs’tür

Medeniyet tarihinin gelişmesinde, Yunan ve Roma diğer kültürlerle birlikte yaşamak yerine, onlardan uzak durmuştur. Kendisini başka medeniyetlerden üstün tutan, bütün medeniyetler gibi, onlar da tarihin derinliklerinde yok olup gitmişlerdir. Avrupa Yunan’dan ve Roma’dan daha hoşgörülü olmakla birlikte, İslam medeniyetinden ithal ettiği, ne varsa hepsini sürekli inkar etmiştir. Avrupa İslama olan borcunu kabul etmemiştir, ödemeye yanaşmamıştır.

İstiklal Marşı - Tıp Bayramı - Çanakkale

Çarlık döneminde Rusya’dan kaçıp, Trabzon’a gelen bir ailenin çocuğudur Tıbbiyeli Hikmet. 1901 Balıkesir doğumludur. 1919 yılında Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane yani Askeri Tıbbiye’de 3. sınıf öğrencisidir.

Türkçülük / Türk Milliyetçiliği - 3

İnsanları, torna tezgâhından çıkmış gibi ‘tek tip’ hâline getirmek, gerekli olmadığı gibi mümkün de değildir. Fakat hedefte birleşildiği gibi asgarî müştereklerde de birleşmek mümkündür.