Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Üç Arkadaş

Çocuklar okullar tatil oldu sizlerden özür diliyorum. Masal göndermekte bir hayli geciktim. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir gariban kedicik varmış. Kedicik mama bulursa yer bulamazsa aç kalırmış. Bir gün aç karınla yolda dolaşırken köpeğe rastlamış adı da Çomar. Kızıl tüylü kahverengi gözlü pek sevimli bir şeymiş.

- Kedicik aç mısın annen baban yok mu senin?

- Annem öldü

- O zaman gel senin karnını doyuralım demiş ve emzirmiş onu.

Daha sonraki günlerde kedici hep Çomar’ın yanına gidip karnını doyuruyormuş. Kedicik bu şekilde büyümüş. Adı Uslu olan kedi artık büyümüş ve çok güzel bir kedicik olmuş.

Günlerden bir gün Veteriner Emrah amca ameliyat ettiği bir tavşanı ziyarete giderken yolda çöplerin içinde mama arayan Uslu’yu görmüş. Arabayı geri vitese takmış kediyi gördüğü yere varmış. Arabadan inmiş ve onunla konuşmuş. Arabada bulundurduğu mamalardan ona uygun olanları seçmiş.

- Seni çok sevdim benim kedim olur musun?

Kedicik de mutlu mutlu mırlamaya başlamış. Veteriner Uslu’yu yıkamış ona temiz bir yatak vermiş. Aşılarını yapmış muayene etmiş ve sağlıklı olduğuna karar vermiş. Bu arada Çomar Uslu’yu özlemiş, merak etmiş ve onu aramaya çıkmış. Uslu da yeni mekanına alışmış Çomar’ı ve kardeşlerini özlemiş. Pencerenin açık olduğu bir gün oradan atlamış. Sağına ve soluna bakmış yönünü ve yerini tespit ettikten sonra Çomar’ı aramaya başlamış. Bu arada Çomar yaramaz bir çocuğun getirdiği zehirli pizzayı yiyip hastalanmış.

Uslu Çomar’ı kötü vaziyette görünce çok üzülmüş ve korkmuş. Onu götürmeye kalkmış ki kuvveti yetmeyecek kendisi geçen arabalardan birine atlamış. Doğru veteriner Emrah’a gitmiş. Biraz farklı davranarak endişesini belli etmiş. Onun paçasından çekerek durumu anlatmış. Kediyi takip ederek Çomar’a ulaşmışlar. Çomar kusmaya başlamış. Veteriner de Uslu’ya:

-Aferin sana tam zamanında yetiştik. Biraz daha geciksek kötü şeyler olabilirdi.

Eve gitmişler her şey toparlamış. Beraber mutlu mutlu oynadıklarını gören Veteriner Emrah amca Çomar’ı da evlat edinmiş. Böylece sağlıklı ve mutlu yaşamışlar. Bu arada Çomar Uslu’ya:

-ben senin süt annenim ama sen bana gerçek evlat oldun. Sana çok teşekkür ederim, demiş.

Onların vardığı noktada getirdikleri mutluluk ve ışık Emrah amcaya neşe olmuş. Onlar ermiş muradına biz çıkalım tahtına. Bugünkü masalımız bu kadar. Kendinize iyi bakın çocuklar 

Çok teşekkür ederim. Alındı, çok teşekkür ederim. İnanılmaz.