Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

Dertler Yoktur Dersler Vardır

İnsanın varlık sebebi, sürekli gelişmektir. Bu sebeple dünyadaki her şey öğretmenimizdir. Bir kuşun ötüşünden, bir kedinin miyavlayışından, bir balığın yüzüşünden bilgi alırız. Tekamüldeki her insan hem öğrenci hem de öğretmendir. Her olaydan yeteneğimiz oranında bilgi veya ders alabiliriz.

Değerli öğretmenler pek az şey bildiklerini bilenlerdir.

Tekamüle sevk edilen varlıklar kendi kendilerine havale edilmişlerdir. Tekamülün anahtarı insanın kendi eline verilmiştir. İnsan başıboş bırakılmamıştır. Karşılaştığımız her olay layıkı ile değerlendirildiğinde muhakkak faydalıdır. Karşılaşılan en kötü ve ya acı hadiseler bile incelenip sebepleri üzerinde durulduğu takdirde faydalı olurlar.

Sıkıntı ve zorluklar, iyi karşılandıkları takdirde nimettir. Çünkü insanlar zorluklara karşı iyi ve doğru yollardan ayrılmadan yaptıkları mücadelelerle tekamül ederler. Her olanda hayır vardır. Unutmayalım: Dertler yoktur dersler vardır.

Tekamül ettikçe ve bilinç seviyemiz yükseldikçe, zihnimizde barındırdığımız düşüncelerin kalitesi artar. Bu süreçte zihnimizdeki olumsuz düşünceler gittikçe azalmaya ve yok olmaya başlar.