Bir varmış bir yokmuş, masallar diyarındaki mutluluk ormanında mutlu olmak için her şey varmış. Günlerden bir gün ormanda bir yarışma düzenlenir.
Bu yarışmanın konusu 'nasıl mutlu oluruz?' muş. Bu konu hakkında kompozisyon yazmak gerekiyormuş. Katılanlar da ormanda yaşayan okul çocuklarıymış.
Mutluluk okulunun öğretmenlerinden olan Saadet öğretmen bu yarışmaya hazırlananlara aynı konudan birer kompozisyon yazmalarını istemiş.
Sonra okuyanlar arasında beğendiklerini ayırır. Bunlardan şu sonuçlar çıkmaktadır. Sağlıklı olmak en büyük mutluluk nedenidir.
Sonra küçük sıpanın yazdığını seçer burada da mutluluk aç kalmaya bağlı çıkar.
Sonra Coşkun adındaki fil yavrusununkini okur, burada da çok canlıyı ayakta tutmanın kıymetini anlatır. Yazın yiyecekleri depolayıp tedbirli olmayı tembihler.
Bir sonraki kompozisyonda en önemli şeyin elindeki ile yetinmek olduğunu mutluluğun mevcut şartların içinde olduğunu vurgular.
Bunu pozitif olmak yani olaylara iyimser açıdan bakıp bardağın boş değil dolu tarafını görmek olarak yorumlayabiliriz. Bir başka kompozisyonda da insanın kendini nasıl hissettiği ile alakalı olduğunu bilir.
Yani bir iyilik yaptığımız zaman duyduğumuz huzurlu sevinci mutluluk diye de adlandırılır.
Sonuçta öğretmen şu çıkarımı yaptı, mutlu olmak için iyi insan olmak yeterlidir.
Bugünkü masalımız da bu kadar.
Bir sonraki masalımızda görüşmek üzere mutlu olun mutlu kalın.