Kitap; bilgi, ilim ve belgedir.
Kitap en vefalı arkadaş ve dosttur.
Kitap, dünya ve ahiret için yol göstericidir.
Kitap, mutluluğa giden yolun başlangıcıdır.
Kitap, oku emri ile başlayan dinimizin temel kaynağıdır.
Kitap yazmak ve kütüphaneye sahip olmak en büyük zenginliktir.
Kitaplarla arkadaşlığımız, daha küçük yaşlarda mahalle mektebine giderken başlamıştı.
Rahmetli Halam Fadime Kahraman, okumamı çok istiyordu. Halamın bir dediğini iki etmeyen babam, beni okutmak için insan üstü gayret sarf etmişti. İlk kitap ve kütüphane sevgisini onlardan öğrenmiştim. 45 yıllık gazetecilik birikimi ve arşivimizi Kültür Bakanlığı’na tescil ederek, özel araştırma kütüphanesi haline getirdik.
BİNLERCE DOKÜMAN VE BİLGİ ARŞİVİ
Gazetecilik ve belgeselcilik demek, bilgi ve belge arşivine sahip olmak demektir. 45 yıllık gazetecilik hayatımın bilgi, birikim ve arşivlerini hep topladım. İlk çektiğim fotoğraf, ilk satın aldığım fotoğraf makinası, kitaplarım, yazılarım, çektiğim belgeseller devasa bir arşiv oluşturdu. Son yıllarda bu arşivin nasıl muhafaza edileceğini planlayarak, bu arşivi tarih ve kültür araştırmacılarının hizmetine sunduk. On bine yakın kitap ve dergi arşivi, on binlerce fotoğraf, yüzlerce saat belgesel video görüntü kayıtları ile çok geniş ve önemli kültür, tarih ve bilgi arşivi oluşmuş. Bu arşivler mutlaka gelecek kuşaklara aktarılmalı. Kurduğumuz vakıfla, gerçek anlamda muhafaza edilip, kültür ve medeniyet tarihimizin hizmetine sundum.
KÜLTÜR HİZMETİMİZ İKTAV VAKFI
45 yıllık gazetecilik birikimimizi bilgi, belge ve görüntü arşivlerimizi gelecek kuşaklarla aktarabilmek için son yıllardır bir vakıf kurma gayreti ve çabası içindeyim. Uzun ve zor bir süreç yaşadık. Kolaylaştırılmasına rağmen gerçekten çok zor şartlarda kurulan ve hiçbir kimseden yardım talep etmeden kendime ait bir gayrimenkulü sermaye olarak vakfa bağışlayıp İlim, Kültür, Tarih ve Teknoloji Vakfı adıyla aile vakfı kurmak nasip oldu.
Yıllar önce başladığımız çalışma nihayet meyvelerini verdi. Uzun uğraş ve çabalar sonucu İlim Kültür ve Tarih ve Teknoloji Araştırmaları (İKTAV) aile vakfını kurarak gazetecilik ve belgeselcilik birikim arşivimi bu aile vakfımıza bağışladım. Bugün 120 metrekarelik yerde bulunan vakıf sayesinde gelecek kuşaklara aktarılacak bu bilgi ve birikim kültürümüzün hizmetinde olacaktır. Uzun bir kuruluş sürecinin başarıyla neticelenmesi tüm yorgunluklarımızı unutturdu. Kuruluş senedimiz Resmî Gazetede yayınlanarak resmiyet kazandı.
BAKİ KALAN KUBBEDE HOŞ BİR SEDA
Kitap ve kültür hizmetinin en hayırlı hizmet olduğunu bir kez daha anladım. Değerli eğitimci, şair ve Gazete Gebze yazarlarından ve şiirleri ile gönlümüzde taht kuran Yüksel Pekdemir Bey’in vefatında bir kez daha anlamış oldum.
Yüksel Bey arkadaşımla ilgili sosyal medyada paylaştığım yazıyı sizlerle paylaşıyor, tekrardan Yüksel Bey’e Allah cc rahmet diliyorum.
Vefat ve Başsağlığı
Gebze’de eğitim ve edebiyat camiamızın önemli isimlerinden Yüksel Pekdemir vefat etti.
Gebze’de edebiyat camiamızın sevilen ismi, Gazete Gebze yazarlarından, GİRİB Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Sarkuysan Lisesi Edebiyat Öğretmeni (Şair-Yazar) Yüksel PEKDEMİR, geçirmiş olduğu beyin ameliyatı sonrası yaşam destek ünitelerine bağlanmak suretiyle verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Yüksel Hoca’nın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.
Gebze Gazetesi’nde canlı yayına katılmıştı
Yüksel Hoca İçin Yayınladığım Taziye Mesajı
Acımız büyük,
Yüreğimiz yanıyor…
Eğitimci olarak öğrenciler yetiştirdi,
Şiirleri ile gönlümüzü fethetti,
Yazdığı kitaplarla bizleri aydınlattı.
Cemiyet insanı olarak GİRİB’te birlikte istişare kurulu üyesi olmaktan onur duyduğum Yüksel Pekdemir’in vefatından büyük üzüntü duydum.
Merhuma Allah cc rahmet, kederli ailesine ve tüm arkadaşlarına başsağlığı dilerim.
Yüksel Hoca’m, makam ve mekânın cennet olsun.
Seni her zaman rahmet ve saygı ile anacağız…