Köreldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. İnsanoğlunun vücudunun da sürekli bileylenmesi gerekir.
- Fakirin yanında zenginliğinden bahsetmeyeceksin. - Düşkünün yanında, güç ve kuvvetini övmeyeceksin. - Çirkinin yanında güzelliğinden bahsetmeyeceksin.
Önce el alem ne demek ona bakalım: Etrafımız, dış çevremiz, arkadaşlarımız, komşularımız, çalışma arkadaşlarımız, kanunlar vb. - Biz herhangi bir davranış sergilediğimiz zaman, olumlu ve olumsuz el alemin hiç söz hakkı olmayacak mı?
- Hepimiz ahlaklı olunması gerektiğini çok iyi biliriz. Ama ahlaksızlık hiçbir zaman son bulmaz. Bazıları ahlaksızlık yapmaya devam eder. - Hepimiz doğru ve dürüst olmamız gerektiğini çok iyi biliriz.
Bir çok arkadaşımız, çocukluk ve gençlik yıllarından hatıralar anlatıp, "ne güzel günlerdi" diyorlar.
1. Namazı vaktinde, dosdoğru, tadil-i erkan ve huşu içinde kılarak. 2. Yaratılan her canlıya tebessüm ederek .
Hesap gayet basit. Yediğimizin aynısını yakarsak, aynı kiloda kalırız.
Hesap gayet basit. Yediğimizin aynısını yakarsak, aynı kiloda kalırız.
Hata yapan çocuklarımıza asla küçük veya büyük ceza vermemeliyiz. Zira, hata yapmak, öğrenmenin en önemli bir safhasıdır. Çocuklar ilk yapmada doğruyu bilemezler ve de yapamazlar.
Artık 7'den 77'ye hepimiz akıllı telefonlar kullanıyoruz. Kullanmak zorundayız da...
1. Hanımefendi mutfakta iş yapmakta, bey de salonda televizyon seyretmektedir. Mutfaktan çok gürültülü bir ses gelir. Bu ses büyükçe bir cam kavanozun yükseklerden hızla yere düşüp parçalanma sesidir. Hanımefendi korkmuş ve can havliyle büyük bir çığlık atmıştır.
1. Kur'an-ı Kerim'i Arapça okumaya gerek var mıdır?
Bu durumda bir insan her şeyi bilemeyeceğine göre; herkesin birden fazla, cahil veya habersiz tarafı vardır.
İnsanlık dünyasında HAK, Çok önemli bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Güçlü olan mı haklıdır?
Bir tanıdığı Sokrates'e rastladı ve dedi ki: - Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun? - Bir dakika bekle, bana bir şey söylemeden evvel, senin küçük bir testten geçmeni istiyorum.
Dini görüş farkı yüzünden tartışan iki gurup insan, kavgaya tutuşurlar. Hafif yaralanmalar sonucu, iki taraf da davacı olurlar. Duruşma günü geldiğinde, hakim her iki tarafı da dinler.
Nabi, 1678 yılında 36 yaşında, zamanın Sultan'ından izin alarak Hac yoluna koyuldu. Kafile devlet büyüklerinin de bulunduğu seçkin bir gruptu.
Keşke, daha öncelerden verilmiş bir karardan bu gün pişmanlık duymaktır. O zaman verilen kararı da, biz vermiştik. Kasıt, zorunluluk ve zorlama yoksa eğer, o karar hür irademiz ile verilmiştir.
Moral, kişinin kendisini iyi hissetmesi iken, moralsizlik ise, kötü hissetmesi ve çöküntüye girmesine işaret eder.
"Sizin hayır zannettiklerinizde ŞER, Şer zannettiklerinizde HAYIR vardır. Siz bilemezsiniz, Allah (cc) bilir."