Akıl baliğ olduktan sonra, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i Arapçasından öğrenip, istikrarlı bir şekilde okumamız lazımdır.
Hocalık vasfı herkese nasip olmaz. Bir uzmanlık, emek ve yüksek kalite gerektirir. Günümüzde, doktorlara, her kademedeki öğretmenlere, akademisyenlere, her mesleğin duayenlerine HOCAM diye hitap ediliyor.
Son zamanlarda çok moda bir kavram oldu değerler eğitimi. Yani, güzel ve değerli eylemleri eğiterek öğretmek. Okulların sosyal bilgiler derslerinde ayrıca okutulmaya başlandı.
- Kahkaha, tebessüm. - Candan selamlaşma. - Candan kucaklaşma.
Hocamızı, ömrünün sonuna doğru hasta yatağında, bir gurup öğrencisi ziyaret eder. Artık yetişmiş ve hoca olmuş öğrencilerine şöyle der.
Günlük yaşantımızda ne ile çok meşgul oluyorsak, bilinçaltımız onu çoğaltıyor. Hiç meşgul olmayıp unuttuğumuz eylemleri de, bizlere iyice unutturuyor. Onun için saat - saat, dakika - dakika nelerle meşgul olduğumuzu çok iyi analiz etmemiz gerekiyor.
Köreldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. İnsanoğlunun vücudunun da sürekli bileylenmesi gerekir.
- Fakirin yanında zenginliğinden bahsetmeyeceksin. - Düşkünün yanında, güç ve kuvvetini övmeyeceksin. - Çirkinin yanında güzelliğinden bahsetmeyeceksin.
Önce el alem ne demek ona bakalım: Etrafımız, dış çevremiz, arkadaşlarımız, komşularımız, çalışma arkadaşlarımız, kanunlar vb. - Biz herhangi bir davranış sergilediğimiz zaman, olumlu ve olumsuz el alemin hiç söz hakkı olmayacak mı?
- Hepimiz ahlaklı olunması gerektiğini çok iyi biliriz. Ama ahlaksızlık hiçbir zaman son bulmaz. Bazıları ahlaksızlık yapmaya devam eder. - Hepimiz doğru ve dürüst olmamız gerektiğini çok iyi biliriz.
Bir çok arkadaşımız, çocukluk ve gençlik yıllarından hatıralar anlatıp, "ne güzel günlerdi" diyorlar.
1. Namazı vaktinde, dosdoğru, tadil-i erkan ve huşu içinde kılarak. 2. Yaratılan her canlıya tebessüm ederek .
Hesap gayet basit. Yediğimizin aynısını yakarsak, aynı kiloda kalırız.
Hesap gayet basit. Yediğimizin aynısını yakarsak, aynı kiloda kalırız.
Hata yapan çocuklarımıza asla küçük veya büyük ceza vermemeliyiz. Zira, hata yapmak, öğrenmenin en önemli bir safhasıdır. Çocuklar ilk yapmada doğruyu bilemezler ve de yapamazlar.
Artık 7'den 77'ye hepimiz akıllı telefonlar kullanıyoruz. Kullanmak zorundayız da...
1. Hanımefendi mutfakta iş yapmakta, bey de salonda televizyon seyretmektedir. Mutfaktan çok gürültülü bir ses gelir. Bu ses büyükçe bir cam kavanozun yükseklerden hızla yere düşüp parçalanma sesidir. Hanımefendi korkmuş ve can havliyle büyük bir çığlık atmıştır.
1. Kur'an-ı Kerim'i Arapça okumaya gerek var mıdır?
Bu durumda bir insan her şeyi bilemeyeceğine göre; herkesin birden fazla, cahil veya habersiz tarafı vardır.